Az ország legnyugatibb borvidéke már évszázadok óta híres a borairól. A bortermelés és a jól szervezett borkereskedelem biztosította a soproni polgárság vagyoni jólétét. A sajátos termőhely adottságai, a fertői területek mikroklímája, a kékfrankos hangsúlyos szerepe, az évszázadok során kialakult tradíciók (Buschenschankok, Heuriger) és az itt élő termelők, a poncichterek kitartó munkája, hagyománytisztelete az, ami a soproni bort egyedülállóvá teszi. A történelem viharait átvészelő szőlőművelés és borkészítés a mai napig jelentős szerepet játszik Sopron életében, és az ültetvények meghatározzák a táj arculatát.
A Soproni borvidék az Alpokalján, a Soproni- és Kőszegi-hegység kifutó lankáin, valamint a Fertő tó déli és nyugati szegélyén terül el. Egyenes folytatása a burgenlandi Lajta-hegységi, Ruszt–Fertő-vidéki
Próbálja ki a Rubicon Online-t mindössze 200 Ft-ért, és olvassa a teljes cikket, hirdetések nélkül!
Előfizetőként korlátlan hozzáférést kap minden történelmi tartalmunkhoz:
- A legújabb Rubicon-lapszámok
- Több mint 370 korábbi lapszámunk tartalma
- Rubicon Online rovatok cikkei
- Hirdetésmentes olvasó felület
- Kedvenc cikkek elmentése, könyvjelzők
Az első hónap csak 200 Ft-ba kerül. Próbálja ki!
Már előfizetőnk? Ha már regisztrált a Rubicon Online-on, kattintson ide: BELÉPÉS. Ha még nem rendelkezik felhasználói fiókkal, kattintson ide: REGISZTRÁCIÓ.