rubicon

Kőrösi Csoma Sándor

A székely világvándor
29 perc olvasás

A magyar utazás- és felfedezéstörténet páratlan személyisége Kőrösi Csoma Sándor. Ikonikus alakját már életében legendák övezték. Az őshazakutatás emblematikus egyénisége világszerte elismerést váltott ki mindazokból, akik fogékonyak a valós erkölcsi értékekre és tudományos teljesítményekre. 

Kőrösi Csoma akaratereje és kitartása, valamint széles körű tudása révén méltán magasodhatott kortársai fölé. Szerény erőforrásokból megvalósított nagy ázsiai útja olyan páratlan teljesítmény, mely a mai napig egyedülálló az utazások történetében. 

Kelet és Nyugat méltán vallhatja magáénak rokonszenves személyiségét és egyedülálló munkásságát. A legnagyobb magyar világvándor kalandos utazásai, küzdelmei, életpéldája és kimagasló eredményei révén az egyetemes tudomány halhatatlanjai közé tartozik. 

Erdélytől Németországig, Nagy-Britanniától Indiáig mindenütt megbecsüléssel emlegetik. Több évtizedes vándorlásai során úgy válhatott a tudomány hősévé, hogy senkinek nem ártott, senkit sem bántott. A hősök nemcsak a csatatereken, hanem a könyvtárak mélyén szerényen, csendben dolgozó tudósok között is megtalálhatóak. 

Az

Próbálja ki a Rubicon Online-t mindössze 200 Ft-ért, és olvassa a teljes cikket, hirdetések nélkül!

Előfizetőként korlátlan hozzáférést kap minden történelmi tartalmunkhoz:

  • A legújabb Rubicon-lapszámok
  • Több mint 370 korábbi lapszámunk tartalma
  • Rubicon Online rovatok cikkei
  • Hirdetésmentes olvasó felület
  • Kedvenc cikkek elmentése, könyvjelzők

Az első hónap csak 200 Ft-ba kerül. Próbálja ki!

Már előfizetőnk? Ha már regisztrált a Rubicon Online-on, kattintson ide: BELÉPÉS. Ha még nem rendelkezik felhasználói fiókkal, kattintson ide: REGISZTRÁCIÓ.